Siirry sisältöön

Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex: Love & Anarchy

Seuraavat näytökset

Kauppias

Korjaamo Kino kino@korjaamo.fi 0447815692 Y-tunnus: 3161258-7 Kauppiaan ehdot

Korjaamo Kinon yhteistyö Rakkautta & Anarkiaa -festarin kanssa jatkuu pitkin vuotta! Tervetuloa nauttimaan erityisennakkonäytöksistä Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex -sarjassa! Vuoden ensimmäinen leffa on kunnianosoitus lokakuussa Yhdysvaltojen elokuva-akatemian kunnia-Oscarin saaneelle Lina Wertmüllerille!  Jo vuonna 1977 hän oli tehnyt historiaa saamalla ensimmäisenä naisena parhaan ohjaajan Oscar-ehdokkuuden elokuvastaan Mies joka osti elämänsä.

Huomaathan, että näytös on K18, koska elokuvasalissa on anniskeluoikeus. Elokuvassa vain englanninkieliset tekstit ja se on digitalisesti remasteroitu.

Italialaisen elokuvan raikkain provokaattori oli myös luonnollinen valinta kaikkien aikojen ensimmäisen Rakkautta & Anarkiaa-festivaalin, tuolloisen Kulttuuriyhdistys Imagen elokuvaviikon, ohjelmistoon vuonna 1988. Wertmüllerin vuoden 1973 läpimurtoelokuvasta Rakkautta ja anarkiaa (Film d’amore e d’anarchia) tapahtuma myös nappasi nimensä.
Elokuva kertoo intomielisestä Tuninista (Giancarlo Giannini), joka 1930-luvulla saapuu maaseudulta Roomaan kostamaan anarkistiystävänsä kuolemaa murhaamalla Mussolinin. Majoittautuminen fasistien suosimaan bordelliin ja rakastuminen nuoreen Tripolinaan (Lina Polito) alkavat kuitenkin himmentää aatteen paloa. Wertmüllerille tyypillinen ronski tyylittely ja riehakas tarinankerronta loistavat, kuten myös vakiokaartiin kuuluva Giannini tyypillisenä tumpeloivana päähenkilönä sekä Mariangela Melato vastarintataistelun veteraanina Salomèna.

”Minulla on kaksi sielua. Toinen on leikkisä, ironinen, huumorintajuinen. Toinen on yhteydessä ihmiselämän dramaattiseen puoleen ja inhimillisiin ongelmiin ympäri maailman. Nämä kaksi luontoa elävät minussa eivätkä koskaan jätä minua. Elokuvani kenties heijastelevat tätä persoonallisuutta tiedostamattani.”

Lina Wertmüller Hillary Westonin haastattelussa / Criterion 2017 

Elokuvan jälkeen keskustellaan Lina Wertmüllerista ja tammikuussa jo kuumana käyvästä Oscar-kaudesta. Vieraina käsikirjoittaja Kirsikka Saari sekä toimittaja Janne Sundqvist. Moderaattorina R&A:n toiminnanjohtaja ja Oscar-entusiasti Anna Möttölä.